Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،روز گذشته خبری در برخی رسانه‌ها با لوگوی صدا و سیما و با عنوان «۲۸ هزار بطری واکسن کوبرکت در یک انبار سیستان و بلوچستان کشف شد» انتشار یافت. این خبر همزمان با تلخ بودن، موجب تعجب و تمسخر مخاطبان هم شده بود، چرا که برای واکسن از واحد «بطری» استفاده کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با بررسی‌های ساده مشخص شد که چنین اتفاقی اساسا صحت نداشته و اصل خبر مربوط به احتکار این تعداد بطری آب معدنی در استان سیستان و بلوچستان بوده است. اما همین خبر جعلی به‌ظاهر خنده‌دار، بلافاصله در بسیاری از کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و بسیاری از هموطنان را نسبت به واکسن ایرانی بدبین کرد.

رییس مرکز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام نیز در این باره نوشت: ‏باز هم خبرسازی دروغ در رابطه با واکسن برکت! این بار با جعل صفحه خبری در خبرگزاری صدا و سیما در رابطه با احتکار آب معدنی، مدعی احتکار واکسن برکت شده اند. ظاهراً قرار است از این به بعد با این خبرسازی‌ها و دروغ پردازی‌ها مواجه باشیم مراقب و هوشیار باشیم!

البته این اولین باری نیست که برخی با سوءاستفاده از لوگوی رسانه‌های مطرح دست به انتشار اخبار جعلی می‌زنند. اگر تا پیش از این، از جعل لوگوی رسانه‌ها برای انتساب جملات شاذ و عجیب علیه مسئولان و شخصیت‌های مورد اعتماد مردم استفاده می‌کردند، اکنون جعل این لوگو‌ها برای سوءاستفاده از سایر اخبار نیز به‌کار می‌رود. در واقع، این روش برای القای اخبار نادرست به عامه مخاطبان و ایجاد تردید در اخبار واقعی به کار می‌رود و یاس‌آفرینی، نفرت‌پراکنی و ابجاد تفرقه بین مردم از اهداف اصلی آن به شمار می‌رود.


نمونه‌ای از اخبار جعلی با سوءاستفاده از لوگوی رسانه‌های مطرح

این اتفاق بار‌ها درباره لوگو‌ها و یا جعل قالب سایت خبرگزاری فارس هم رخ داده است. به عنوان مثال درحالی که نشانی سایت خبرگزاری فارس farsnews.ir است برخی با آدرس‌های مشابه و تغییر بعضی حروف آن سعی در خبرسازی جعلی با عنوان خبرگزاری فارس هستند.

در مورد دیگر خروجی‌های خبرگزاری فارس نیز چنین موضوعی وجود دارد. درحالی که اینستاگرام، تلگرام و توییتر خبرگزاری فارس داری تیک آبی است، اما تعداد زیادی از صفحات فیک (جعلی) با عنوان و لوگوی خبرگزاری فارس در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند. این صفحات سعی می‌کنند گرافیک کاملا مشابهی با صفحه اصلی داشته باشند تا با استفاده از اعتبار فارس، به‌راحتی اخبار جعلی خود را منتشر کنند. متاسفانه باید گفت که جعل‌کنندگان این صفحات، در مواردی نیز موفق به انتشار گسترده اخبار جعلی خود با برند فارس شده‌اند و حتی بسیاری از کانال‌های خبری نیز متوجه این سوءاستفاده نشده و نادانسته اقدام به بازنشر این محتوا‌های ساختگی کرده‌اند.

 

 

چه کار کنیم؟

برای آن که به دام چنین اخبار فیک و جعلی نیافتیم بهتر است که اخبار را از مبدا اصلی آن دنبال کنیم. یعنی برای اطمینان از صحت اخبار نقل شده از سایت‌های معتبر، خبر اصلی را از همان سایت رسمی و شبکه‌های اجتماعی خبرگزاری‌ها دریافت کنیم و به صرف دیدن لوگوی یک خبرگزاری به آن اکتفا نکنیم.


نمونه‌ای ازجعل لوگوی خبرگزاری فارس در تصویر سمت راست (به تفاوت رنگ‌ها و شکل فونت لوگو و فونت S در متن دقت کنید)

منبع:فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کپی برداری اخبارجعلی خبرگزاری فارس اخبار جعلی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده از اعراب حاشیه خلیج فارس خواسته که در حمایت از رژیم اسرائیل در تقابل با ایران، دفاع هوایی یکپارچه تشکیل دهند.

به گزارش فارس، بلینکن غروب دوشنبه در نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت: «این حمله تهدید شدید و فزاینده ایران و ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع هوایی یکپارچه را نشان می‌دهد».

این در حالی است که طرح تشکیل پدافند هوایی پکپارچه از چندین سال پیش مطرح شده، اما تا کنون موفقیتی در پیشبرد آن حاصل نشده است.

چند روز پیش از این معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اجرای موفق عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل را نشان‌دهنده شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده بود.

ایشان روز دوشنبه گفت: «اجرای موفق عملیات "وعده صادق" نشانه شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیاست.

سردار سنایی راد گفت: «در شرایطی بودیم که، چون رژیم صهیونیستی با مانعی برای ادامه اقدامات خود را مواجه نمی‌دید و احتمال تکرار این جنایت وجود داشت لذا برای متوقف کردن این روند جنایت و ترور از یک سو و تنبیه متجاوز از سوی دیگر، عملیات وعده صادق طراحی شد.»

او در خاتمه گفت: «در طراحی این عملیات همه ابعاد ماجرا در نظر گرفته شد که ضمن ارسال پیام قدرت و ترمیم یا تثبیت بازدارندگی ما، هیچ زمینه‌ای برای بهانه جویی علیه ما وجود نداشته باشد، اگر صهیونیست‌ها می‌توانستند ۵ جنازه زن و کودک در این ماجرا در اختیار داشته باشند حتماً دنبال مظلوم نمایی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.»

دیگر خبرها

  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • خط و نشان تند و تیز ستاره سپاهان علیه پرسپولیس با یک تصویر ترسناک!
  • خط و نشان بازیکن سپاهان علیه پرسپولیس + عکس
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • افتضاح مجموعه شهرداری؛ مالک جدید سرخ‌ها نماد ایرانی را هم نمی‌شناسد؟ | تصویر
  • جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس